نویسنده: 5 0 355 تاریخ انتشار : 05 مرداد 1404

فناوری انتقال بوی هوش مصنوعی!

یه استارتاپ به نام Osmo که توسط افرادی از Google Research تأسیس شده است، فناوری‌ای برای انتقال بوها به صورت دیجیتالی ارائه کرده است. با این فناوری جدید، ممکنه در آینده بتونیم بوها رو به همون روشی که اکنون آهنگ‌ها یا عکس‌ها رو از طریق اینترنت به اشتراک می‌ذاریم، منتقل کنیم.

این فناوری چگونه کار می‌کنه؟

تحلیل مولکولی: ترکیب مولکولی یه شی با استفاده از یک دستگاه گاز کروماتوگراف-جرمی اسپکترومتر تحلیل میشه.

ایجاد نقشه بویایی: داده‌های به دست اومدن به یه «نقشه بویایی» (Principal Odor Map) منتقل میشن. این نقشه بزرگ توسط هوش مصنوعی ارتباط بین ترکیبات و بوهای خاص رو شناسایی می‌کنه.

سنتز بو: فرمول مولکولی بوی مورد نظر به یه «پرینتر» خاص ارسال میشه که ترکیبات رو واسه تولید دقیق بو ترکیب می‌کنه.

این فناوری در حال حاضر توانسته است بوی نارگیل تازه و آلو رو از یه آزمایشگاه به آزمایشگاهی دیگه منتقل کنه.

کاربردهای بالقوه:

صنعت فیلم و بازی

تلویزیون (مثلاً در نمایش‌های آشپزی)

تبلیغات و صنعت عطرسازی

کمک به درمان بیماری‌های سیستم بویایی