نویسنده: روابط عمومی 0 239 تاریخ انتشار : 17 تیر 1404

ابلاغ تسهیلات ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید فناورانه پایدار

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی گفت: هیئت وزیران در تاریخ ۱۱ تیر ۱۴۰۴ با پیشنهاد کارگروه اقتصادی و زیربنایی، ۳۴ مصوبه برای تسهیل و رفع موانع تولید شرکت‌ها تصویب کرده است.

🔹معاونت علمی با توجه به تجربه همکاری با ۱۰هزار‌ و پانصد شرکت دانش‌بنیان، نقش فعالی در تدوین این مصوبات داشته است.

🔸این مصوبات شامل تسهیلات ویژه‌ای برای واحدهای تولیدی و خدماتی، به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های اولویت‌دار (مانند مواد غذایی اساسی، اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی، و صادرات ارزآور) است که حدود ۶۰ درصد تولیدات را به خود اختصاص می‌دهند.

🔹طبق بند ۷ این مصوبه، کلیه مجوزهای صادر شده توسط معاونت علمی که اعتبار آن‌ها بین ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ تا ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد، به طور خودکار تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ تمدید خواهد شد.

🔸بر اساس بند ۸، کارت بازرگانی شرکت‌های دانش‌بنیان که تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ معتبر بوده، تا پایان شرایط اضطرار به‌طور خودکار، به مدت دوماه تمدید شده است.

🔹وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده است تا کالاهای وارداتی، به‌ویژه کالاهای اساسی و ضروری، را بدون نیاز به ثبت سفارش و تایید بانک مرکزی، به انبارهای تحت کنترل گمرک منتقل کند.

🔸همچنین، این وزارتخانه موظف است کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید موجود در گمرک را در چارچوب مصوبات ستاد مقابله با تحریم، بدون نیاز به کد ساتا از بانک مرکزی، به مدت یک‌ماه ترخیص کامل دهد و برای سایر کالاهای اولویت‌دار اساسی و ضروری، ترخیص تا ۹۰ درصد مجاز است.

🔹کالاهای وارداتی که تا پایان مرداد ۱۴۰۴ وارد گمرک شده یا خواهند شد، از قاعده تقدم ثبت سفارش در زمان حمل معاف هستند.

🔸مهلت رفع تعهد ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان که تا پایان تیر ۱۴۰۴ بود، یک‌ماه تمدید شده است.

🔹واحدهای حقیقی و حقوقی همچنین می‌توانند اظهارنامه مالیاتی خود را تا پایان شهریور ۱۴۰۴ ارائه دهند.

🔸ضمانت‌نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و خدماتی، در صورت درخواست، برای مدت سه‌ماه تمدید می‌شوند.

🔹وزارت نیرو و نفت موظف شده‌اند در تامین برق و سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی و خدماتی، از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، اولویت قائل شوند.

🔸بر اساس بند ۶، بانک مرکزی موظف شده است سازوکارهای لازم برای تامین مالی ضروری، به‌ویژه سرمایه در گردش صنایع و خدمات اولویت‌دار (کالاهای اساسی و ضروری) و واحدهای آسیب‌دیده از شرایط اضطراری را فراهم کند.

🔹تمدید یا تنفس تسهیلات سررسید شده قبلی و رفع موقت محدودیت‌های بانکی ناشی از چک‌های برگشتی برای دوره شرایط اضطراری بر عهده بانک مرکزی است.

🔸همچنین با درخواست مشتریان، مصوبات اعتباری که اعتبار یا سررسید آن‌ها در دوره شرایط اضطراری قرار دارد، به مدت دو ماه تمدید خواهد شد.

🔹سازمان تامین اجتماعی نیز مکلف شده است اعتبار پوشش بیمه کارگرانی که مشمول بیمه اجباری هستند اما کارفرما قادر به پرداخت حق بیمه نیست را تا پایان مرداد ۱۴۰۴ تمدید کند.

🔸این تمدید مشروط به این است که کارگران در فهرست بیمه کارفرما باشند و کارفرما متعهد شود حق بیمه و جرایم مربوطه را پس از این مهلت پرداخت کند.